Historik

100_5413 Språk och musik har mycket gemensamt och det är i sången där båda intelligenserna förenas. Det är inte bara fullständigt möjligt att lära sig ett språk genom att lyssna på sånger och genom att sjunga. Det är dessutom roligt och kreativt! Genom att sjunga lär du dig rätt uttal och rätt språkmelodi, utvecklar ordförståelse, blir medveten om grammatiska regler och får insyn i sociokulturella företeelser representativa för den spansktalande världen. Låt oss sjunga på spanska! Jag har alltid haft fallenhet för språk och alltid gillat att sjunga. Så det var naturligt att försöka koppla båda intressen i min undervisning. Men givetvis under mina ca 30 år som lärare har jag hunnit skapa och utveckla eget undervsiningsmaterial och leda kurser om många olika språkliga och sociokulturella ämnen relaterade till den spansktalande världen. Här kan du läsa om min lång erfarenhet som pedagog och lärare.

  • I min  CV kan du se mina studier och erfarenheter som lärare och sångare. I detta dokument
  • Dossier de actividades har jag försökt sammanfatta mina sju år som fortbildare för språklärare på Fortbildningsavdelningen vid Uppsala universitet.
  • Denna intervjun av Birgit Harling Entrevista_con_Fernando är en bra skildring av min yrkesutövande som lärare och sångare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>