Kurser/Workshops

  • RIMAS Y REFRANES EN LA CONSTRUCCIÓN DEL LEXICÓN MENTAL EN ELE (3-4 februari 2018, Stockholm) Workshop under Spansklärardagarna anordnade av Fortbildningsavdelningen vid Uppsala universitet. Som vanligt var min avsikt att dela med några konkreta didaktiska aktiviteter anpassade till behov hos grundskolans och gymnasiets elever i spanska. Denna gång fanns fokus på inlärningen och förstärkningen av ordförrådet med rimmet som utgångspunkt. Materialet finns tillgängligt här och består av ordspråk, ett spel för att bygga enklare meningar och några utvalda sånger.

föredrag Tromsö

Speakers Huelva 2014

  • VERANDA FÖR EN TANGO (9-2-2014). Klicka på bilden för att se innehållet.

Veranda för en tango

Musikalisk resa genom Latinamerika. Ett urval av traditionella och moderna sånger för att illustrera några sociala och kulturella aspekter i Latinamerikas moderna historia. Spansk afton på Braheskolan, Visinsgö, tillsammans med Mauricio Contreras och musikelever från kursen i Irish Musik.

Språk och musik har mycket gemensamt och det är i sången där båda intelligenserna förenas. Det är inte bara fullständigt möjligt att lära sig ett språk genom att lyssna på sånger och genom att sjunga. Det är dessutom roligt och kreativt! Genom att sjunga lär du dig rätt uttal och rätt språkmelodi, utvecklar ordförståelse, blir medveten om grammatiska regler och får insyn i sociokulturella företeelser representativa för den spansktalande världen. Låt oss sjunga på spanska!

Följ med på en musikalisk resa över Spaniens historia! Under resan lyssnar vi på traditionell musik från olika delar av Spanien samtidigt som vi kastar en blick på historiska händelser och traditioner. Med hjälp av lämpliga bilder ser vi skillnader på lansksap i olika regioner.  En föreläsning på ca 60 minuter som kan anpassas till olika nivåer och ålder. Den kan presenteras på spanska eller på svenska.

Följ med på en resa med bilder och musik genom Colombias sagolika landskap! Allt material bygger på mina upplevelser i Colombia i juli 2012, då jag och min fru reste runt under  en månad. En föreläsning på ca 60 minuter som jag har presenterat flera gånger inför gymnasieelever och anpassat till deras förkunskaper.

”Hacerse el sueco” är ett mycket vanligt uttryck som används i stora delar av den spansktalande världen och speciellt i Spanien. Ordagrant betyder det ”att göra sig svensk”. Uttrycket används med betydelsen ”att spela dum” och har en stark negativ laddning. Var har detta uttryck sitt ursprung? En föreläsning där man analyserar olika teorier och där man föreslår en annorlunda tolkning. Föreläsningens språk och karaktär anpassas till publikens behov.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>